Allmän information

Det är skillnad på lägenhetsnummer och objektnummer. Objektnummer är den lägenhet som du har bostadsrätt i, lägenheterna ägs av bostadsrättsföreningen där ni är medlemmar och varje Igh har ett andelstal i 96. Objektnummer kommer att anslås ovanför era dörrar på karmen

Så på förkommen anledning vill styrelsen påpeka att ni INTE äger er lägenhet utan har bostadsrätt till den. Uteplatserna på nedre plan ingår inte i bostadsrätten utan det är föreningen som äger dessa men de boende får disponera uteplatsen. 

Lägenhetsnummer förvaltas av skattemyndigheten och är din mantalsskrivningsadress. Man utgår ifrån bottenvåningen och den är alltid 10, sen räknar man f r å n vänster och då är första Igh 01, andra 02 osv. Våning 2 är alltid 11, 3:dje 12 osv beroende på antal våningar på höjden.

Detta system är alltid lika i alla trappuppgångar. I A är alltså första Igh till vänster på bottenvåningen 1001, likadant i B och C.Skattemyndigheten vet på detta vis i vilken Igh alla är mantalsskrivna, men siffran skall bara användas tillsammans med gatuadressen.
Jag bor på Malmgatan 2 C, Igh 1002